010-10 19 160 kontakta@bgafotocenter.se

FRÅGOR & SVAR

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får. Har du fler frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundtjänst eller närmaste butik.

Canvastavlor

Gör ni canvastavlor i specialmått?
Svar:
 Ja det är något som vi kan hjälpa dig med. Kom in i närmaste butik eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gärna med canvastavlor i specialmått.

Digital framkallning / Förstoringar

Vad använder ni för papper?
Vid framkallning på våra fotolabb används papper av högsta kvalité från Fuji (HD Supreme) vilket är Fujis bästa fotopapper. Vid förstoringar på våra storformatskrivare används endast papper från Hahnemühle vilket borgar för hög kvalité.

Vårt standardpapper är ”Hahnemühle Photo Luster 260 gram” vilket är ett papper med en halvblank yta som passar bra till alla typer av förstoringar, även vid inramning. Vi erbjuder även ett sortiment med Fine Art papper, mer information om dessa hittar du här.

Vad ska jag välja – 10×15 cm eller 11×15 cm?
Svar:
 10×15 cm är det klassiska småbildsformatet som alla gamla kameror med filmrulle använde. Idag är 11×15 cm det format som är mest lämpligt om du har en vanlig enkel digitalkamera. Har du en systemkamera är 10×15 cm fortfarande det mest lämpliga formatet.

Det som händer om du väljer ”fel” format är att du inte får med hela bilden utan vissa delar på sidorna försvinner. Om du känner dig osäker på vad du ska välja så hjälper vi gärna till när du ska framkalla bilder.

Kan ni framkalla bilder från min telefon?
Svar:
 Ja det går utmärkt! Kom in till närmaste butik så hjälper vi dig med att framkalla bilder direkt från din telefon. Du kan även framkalla bilder direkt via vår app

Jag hittar inte den storlek jag behöver. Kan ni hjälpa mig?
Svar:
 Det är något som vi gärna hjälper dig med. Vi hjälper gärna till med specialstorlekar och udda mått. Ring vår kundtjänst eller besök närmaste butik så berättar vi mer.

Hur stora förstoringar kan jag göra.
Svar
: Det bredaste som vi kan kan göra är 160 cm med en längd på 30 meter. Så vi kan hjälpa dig med alla typer av förstoringar som du behöver. Vi har även ett flertal olika papper att välja på. I våra butiker hjälper vi dig gärna att hitta rätt till just dina bilder oavsett om du är amatör eller proffs.

ID-Foto / Fotostudio

Tar ni passbilder?
Svar:
 Vi tar tyvärr inte passbilder till Svenska pass utan det görs endast av Polisen. Vi tar dock utländska passbilder till bl.a. Finland.

Behöver jag boka tid för bild till körkort?
Svar:
 Nej ingen tidsbokning behövs utan vi har alltid drop-in för körkortsfoto.

Jag behöver ID-foto i udda storlek / speciella krav
Svar:
 Det är inte några problem för oss att fixa! Ta med vilka krav som gäller så löser vi resten.

Jag har svårt att ta mig till butiken, vad gör jag?
Svar:
 Om du har svårt att ta dig till någon av våra butiker så erbjuder vi hembesök där vi tar godkända bilder hemma hos dig. Vi har med allting som behövs. Mer information hittar du här.

Övrigt

Har ni lunchstängt?
Svar: Nej ingen av våra butiker har lunchstängt. För kompletta öppettider –klicka här

Hur lång är leveranstiden?
Svar:
 Det beror på vilken butik du besöker och vilken typ av produkt du ska göra. Vissa produkter kan vi ha klart på 1 timme medan andra produkter tar lite längre tid. Ring eller besök närmaste butik för aktuella leveranstider.

Kan ni framkalla filmrullar?
Svar:
 Ja det är något som vi gärna hjälper dig med. Vi har egna analoga fotolabb där vi dagligen framkallar alla typer av film. Vi säljer även nya filmrullar i alla butiker och i vår e-butik. För mer information om våra framkallningstjänster –Klicka här

Kan jag beställa på nätet och hämta i butik
Svar:
 Det går utmärkt! I kassan får du själv välja om du vill ha det hemskickat eller om du vill hämta i någon av våra 9 butiker. Du kan på många av våra tjänster också välja expressleverans och hämta på närmaste butik inom 1 timme (Expressavgift tillkommer)

Säljer ni fotoramar
Svar:
 Ja vi har Sveriges största utbud med fotoramar och alla våra butiker har ett stort sortiment med ramar i butiken. Hela vårt sortiment hittar du i vår webshop www.bgafotobutik.se.

Kan ni framkalla bilder på 2 timmar?
Svar:
 Ja det kan vi göra i alla våra butiker*, en engångskostnad på 50 kr tillkommer. Du kan framkalla bilder direkt via vår app eller hemsida. Självklart kan du även komma in i butiken så hjälper vi dig på plats.
*Ej möjligt i våra butiker i Norrköping & Östermalm

Gör ni studentskyltar?
Svar:
 Ja det är något som vi kan hjälpa dig med. Du kan beställa din studentskylt direkt på vår hemsida eller genom att besöka närmaste butik. Våra skyltar finns i två storlekar och kan även göras dubbelsidiga. Välj bland massor med fina skyltmallar.