010-10 19 160 kontakta@bgafotocenter.se

HISTORIK

BGA Fotocenter är en del av BGA Videoproduktion AB, ett familjeföretag som startades 1993 i Gävle. BGA Videoproduktion har sedan starten bland annat erbjudit nöjda kunder omvandling av gamla filmtyper till nyare format. Med tiden tog vi oss an även dia- och fototjänster för att senare starta BGA Fotocenter.

2006
I april öppnade vi vår första filial belägen på Lidingö i Stockholm. I september öppnades vår filial i Göteborg. Efter stor efterfrågan började företaget i oktober att ta emot diabilder och foton.

2007
I april öppnade vi en filial i Malmö/Arlöv. I Stockholm öppnade vi ytterligare en filial i Hammarby Sjöstad.

2008
Göteborgsbutiken flyttade till en större butikslokal och ligger sedan dess på Eklandagatan 29.

2009
Vi stängde våra filialer på Lidingö och i Hammarby för att istället satsa på butiken på Valhallavägen 36 på Östermalm. Där kunde vi erbjuda bättre öppettider och kortare leveranstider.

2010
Var året då vi öppnade två helt nya butiker i Stockholm och Norrköping. Vår Malmöbutik flyttades till nya och fräscha lokaler belägna mer centralt. I samband med detta utökade vi också våra öppettider. I Gävle, där kundtjänsten och stora delar av produktionen finns, började vi växa ur våra lokaler och bytte därför till större lokaler med bättre planlösning. Vårt sortiment breddades och vi började nu även erbjuda våra kunder digital framkallning.

2011
Från att tidigare ha varit belägen i vår centrala produktionsanläggning fick nu Gävlebutiken en egen butikslokal. Sedan dess ligger butiken centralt i Gävle på Södra Kungsgatan 9. Vidare köpte vi upp två befintliga butiker i Jönköping och Sundbyberg. Vi påbörjade även en modernisering av våra butiker och förbättrade våra öppettider.

2012
Vi fortsatte vårt arbete med att modernisera butikerna och satsade på kompletterande tjänster. Bland annat lanserade vi sidan som du befinner dig på just nu som ett komplement till våra fysiska butiker.

2013
Startade vi bgafotobutik.se som är en sidoverksamhet specialiserad på fotoramar och album. Idag finner du även ett stort antal snygga posters i sortimentet.

2014
Butiken på Folkkungagatan 132 öppnades. Lokalerna tillhörde tidigare en befintlig fotobutik.

2015
Gick vi igenom hela vår tekniska process för att i slutändan kunna erbjuda ännu bättre kvalité på de tjänster som vi erbjuder.

2016
Under 2016 blickade vi utomlands och öppnade en helt ny butik belägen på Torshovsgata 15 i Oslo, Norge. Således har vi nu totalt 10 butiker.